Hema worst

Gepubliceerd op 16 december 2020 om 01:13

Het gaat alweer een aantal weken helemaal de verkeerde kant op met de corona besmettingen.

Alle landen om ons heen kondigen maatregelen af en allen benadrukken dat een versoepeling met de Kerstdagen er niet in zit.

In Nederland lopen de besmettingen richting 10.000

per dag. Het aantal mensen in de ziekenhuizen en op de ic’s neemt toe.

Er zijn al ongeveer een miljoen reguliere behandelingen in de ziekenhuizen die geen doorgang hebben gevonden. 30 tot 50 mensen overlijden dagelijks aan corona. Het R-getal is binnen een week opgelopen van 1,0 naar 1,24, een teken dat de groei exponentieel zal gaan verlopen.

Er moét worden ingegrepen, snel worden ingegrepen om deze opgaande lijnen om te buigen.

Rutte houdt een toespraak vanuit het Torentje om uit te stralen dat de situatie ernstig is. Hij kondigt een zo goed als volledige lockdown af inclusief onmiddellijke schoolsluiting.

8 miljoen mensen kijken naar zijn toespraak en zijn getuige van enkele tientallen gekkies die als beroepsdemonstranten, met potten en pannen slaand van protest naar demonstratie naar manifestatie trekken.

De aanhangers van de stromingen die niet geloven in corona, vinden dat de corona maatregelen een heel ander, duister doel dienen, alle feiten die zich dagelijks voordoen, ontkennend.

 

En dan een dag na de afgekondigde maatregelen om het tij te keren, zijn we getuige van een haast nog idioter fenomeen.

Het begint met de Hema die zichzelf vanwege haar worsten promoveert tot een essentiële winkelketen.

Aangestoken door de creativiteit van de Hema verklaart de Wibra ook open te zullen gaan en draagt haar personeel op te verschijnen.

En plotseling gonst het van de winkels en bedrijven die vinden dat ze ook open moeten omdat ze tenslotte ook rolletjes drop of vulkoeken verkopen.

Ja, Nederlanders zijn een creatief volkje!

 

Het doet mij denken aan een college tijdens mijn studie.

Daar werd ingegaan op de vaardigheden en begaafdheden van sommige criminelen. Het waren mensen die met hun talenten zoveel hadden kunnen bereiken. Maar hoe jammer was het toch dat ze hun talenten en vaardigheden op een zó verkeerde, zó destructieve wijze hadden gebruikt.

Als ik kijk naar de creatieve invulling die de Hema geeft aan de afgekondigde maatregelen in plaats van te handelen naar de geest daarvan, dan heb ik gegeten en gedronken.

Ik eet die worst niet meer!

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Peter Sleegers
2 jaar geleden

Kan me volledig vinden in wat je schrijft in deze blog