Verdubbeling aantal vaccinaties

Gepubliceerd op 15 september 2021 om 21:05

Dinsdag 14 september maakt het kabinet bekend dat vanaf 25 september, wat in de volksmond wel het vaccinatiepaspoort wordt genoemd, word ingevoerd.
Wanneer je gebruik wilt maken van de horeca, het theater, de bioscoop of wanneer je naar een concert wil, moet je met de coronacheck app aantonen dat je gevaccineerd bent of recent een negatieve testuitslag hebt ontvangen.
En wat blijkt? Plotseling verdubbelt het aantal mensen wat zich laat vaccineren. Er laten zich ongeveer 15.000 mensen per dag vaccineren terwijl dat cijfer hiervoor rond de maximaal 8.000 lag.
Hoe moet ik dat nu duiden? De GGD’s durfden de conclusie nog niet aan dat deze stijging te maken heeft met de invoering van de verplichte coronacheck per 25 september.
Ik durf die conclusie wél aan, ondersteund door de reacties van mensen die door het NOS journaal hiernaar gevraagd werden op 15 september.
Het gegeven dat je vanaf 25 september telkens als je gebruik wil maken van een culturele instelling of telkens wanneer je gebruik wil maken van de horeca je jezelf vooraf zou moeten laten testen, wordt als zodanig vervelend en belastend ervaren dat mensen zich dan maar liever laten vaccineren.
Kijk, dat je je niet laat vaccineren omdat je lichamelijke conditie zodanig is dat dat schade kan toebrengen of dat je je niet laat vaccineren omdat je zwanger bent en toch terughoudend bent over het effect van de vaccinatie op je zwangerschap of dat je je niet laat vaccineren omdat je tóch huiverig bent voor de lange termijn effecten daarvan op je lichaam, dat kan ik allemaal respecteren.
Ik hoef het niet met alle overwegingen even hartgrondig eens te zijn, maar ik kan het me zeker voorstellen en kan het respecteren.
Maar jezelf nú laten vaccineren omdat het zo’n gedoe geeft vanaf 25 september wanneer je niet gevaccineerd bent, dat verbaast me toch in hoge mate.
Dat betekent nl. dat een bijdrage leveren aan een zo hoog mogelijk vaccinatiepercentage voor jou géén (voldoende) reden tot vaccineren was.
Dat betekent dat een bijdrage leveren aan het voorkomen dat mensen uit risicogroepen om je heen besmet raken en mogelijk komen te overlijden voor jou géén (voldoende) reden tot vaccineren was.
Dat betekent dat een bijdrage leveren aan het voorkomen dat de ziekenhuizen overvraagd worden en niet iedereen die behandeling nodig heeft, behandeld kan worden voor jou géén (voldoende) reden tot vaccineren was.
Nee, alleen het simpele feit dat het voor jou zo’n gedoe op gaat leveren wanneer je een pilsje wilt gaan drinken, een terrasje wilt pikken, is doorslaggevend voor je om je alsnog te laten vaccineren.
Mijn God, wat een extreme uiting van egoïsme is dat!
Dat de mens niet direct door altruïsme gedreven wordt, daarvan was ik al wel overtuigd.
Maar dat het tegendeel waar is en blijkbaar een aanzienlijk aantal mensen uitsluitend en alleen gedreven wordt door puur eigenbelang, daar schrik ik van en dat vind ik enorm zorgwekkend!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.